www.auticafecastricum.nl

Home

Agenda

Archief

Links

Contact

Zorg 2015

Ingezonden


Volg ons ook op Facebook!

Door derden ingezonden informatie

(Buiten verantwoordelijkheid van Auticafé Castricum)


www.IntegraleErgotherapie.nl

Ik bied U een kleurrijk geheel aan mogelijkheden voor therapieën die gericht zijn op motorische, zintuigelijke, cognitieve, psychische, sociale en of spirituele ontwikkeling, bewustwording, doelgerichte verandering en realisatie van (levens) doelen. Ik begeleid volwassenen en kinderen om het beste uit zichzelf te halen. Ik bied ook de mogelijkheid om een zintuigelijk profiel te maken.

Marloes van de Hulsbeek


www.metautismevaltgoedteleven.nl

Met autisme valt goed te leven! Een diagnose waar prima mee te leven valt, maar waar ouders en partners best een handleiding bij kunnen gebruiken. Met autisme valt goed te leven! Is een gids die je helpt begrip te krijgen voor de problemen waar iemand met autisme mee te maken heeft, maar bovenal met talrijke dagelijkse tips om deze problemen te leren hanteren. Zeer geschikt voor ouders, familieleden, leerkrachten en begeleiders in de zorg. De schrijvers: Rob Broersen heeft als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener ruime ervaring in het begeleiden van mensen met autisme. Hij is werkzaam als docent pedagogiek, consultant en geeft lezingen en workshops. Lise van de kamp is journalist en is zelf in milde mate autistisch. Het isbnnummer is 9789021551678 Zie voor meer informatie de website www.metautismevaltgoedteleven.nl


http://www.autipoli.nl/

De AutiPoli van Rob Broersen en Diana Dekker is in bedrijf. Neem eens een kijkje op www.autipoli.nl Daar vind je een schat aan informatie over autisme, beeld denken, hoogsensitiviteit en hypertonie. Rob schrijft: "Het is een website waar je voor moet betalen. Maar heb je met autisme te maken, dan kan je er heel veel aan hebben, zoals de mogelijkheid om vragen te stellen op het gebied van opvoeden, het begeleiden van mensen met autisme of de mantelzorgers ondersteunen. Wij zijn ook beschikbaar voor lezingen en workshops en die worden gegeven door Rob Broersen schrijver van het boek "Met autisme valt goed te leven!"."


www.ronduitautisme.nl

Sinds 2002 begeleid Marry Ronde jeugd en (jong) volwassenen met ASS. Dit doet zij naast haar werk voor het Steunpunt Autisme onderwijs. Op de website is veel interessant aanbod te lezen.


www.coachaut.nl

Per 1 oktober 2011 ben ik gestart als coach en ervaringsdeskundige voor ouders van kinderen met aanverwant autisme stoornissen, in Haarlem en omgeving. Wat kan ik als Coach voor u en uw kind betekenen? Op het moment dat je hoort dat je kind autisme heeft komt er heel veel op een gezin af. Daar waar het voor de één een bevestiging van een gevoel is, komt het voor de ander als een complete verrassing. Het accepteren van de diagnose verloopt ook voor elke ouder anders. De één kan het vrij snel een plekje geven en voor de ander blijft dat lastig. Acceptatie gaat vaak in stapjes maar is noodzakelijk voor een goede begeleiding van de persoon met autisme. Voor een ouder is het vaak nog volstrekt onduidelijk waarom hun kind reageert zoals hij doet, waarom het soms lijkt alsof hij je niet hoort, lacht op momenten dat het totaal niet gepast is, niet te corrigeren is, onverklaarbare woede aanvallen geeft etc. . Als coach is mijn grootste doel het begrijpbaar maken van autisme. In eerste instantie voor ouders maar ook voor familie. Naast uitleg over autisme is het van groot belang om onze communicatie aan te passen. Hier is inzicht en geduld voor nodig maar het is zeker niet onmogelijk en het levert enorm veel winst op . Daarnaast help ik hen bij het vinden van de weg in de wereld van autisme en “hulpverleningsland”. Indien gewenst kan ik een rol spelen bij het informeren van de directe omgeving.


Wil je meer weten? Kijk dan even op www.coachaut.nl


Graag wil ik u attenderen op het verschijnen van mijn nieuwe boek. Het is een boek over een jongen met PDDNOS/MCDD. Het is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Website uitgever


Vrijetijdsclubs voor kinderen met autisme in Driehuis (bij Haarlem)


Boek: Autisme zit van binnen

Ik heb een boek geschreven over Autisme. Om u een impressie te geven van mijn boek zal ik in het kort vertellen waar het over gaat en met welk doel ik het boek heb geschreven. Autisme zit van binnen… De buitenwereld ziet het meestal niet en daardoor krijg je regelmatig een gevoel van onbegrip De schrijfster is moeder van 2 autistische dochters, een zoon en een autistische echtgenoot. Ze neemt u mee in haar leven, haar gezin waar autisme er altijd is. Verder hoopt zij dat ze door haar boek meer duidelijkheid en bekendheid kan geven over McDD, dat specifieke kenmerken heeft en om een specifieke omgang vraagt. Het boek geeft o.a. herkenning, troost, inzicht over autisme en is daardoor betekenisvol voor opvoeders, hulpverleners, leerkrachten, studenten en alle anderen die geïnteresseerd zijn in autisme. Misschien wilt u een vermelding van mijn boek op het Auticafe zetten. Ik kan me voorstellen dat er bezoekers zijn die dit boek graag willen lezen. Het boek is te bestellen bij de uitgever Boekscout. www.boekscout.nl Ook is het boek verkrijgbaar via alle erkende boekhandels onder ISBN nummer: 978-94-6176-344-0 Met vriendelijke groet, Claudia de Kokfree web counter